donderdag 7 mei 2015

Dag 4 in Stoumont!

Beste aardse stervelingen,

Deze morgen bij het ontbijt kondigde Gawein met veel trots zijn verjaardagsfeestje aan.
Wat voert hij nu weer in zijn schild... als dat maar goed afloopt!

Na het ontbijt trokken we onze wandelschoenen aan en gingen richting bos. Vandaag waren de weergoden ons gunstig gezind! Het zonnetje deed iedereen stralen! In het bos gekomen, speelden we het fameuze Chacha-spel. Op een speelse manier leerden wij bomen meten, sporen zoeken, stroomsnelheid uitrekenen, stenen herkennen, schorspatronen maken en nog meer interessants.
Met onze Chacha-sjakos in de hand gingen we op stap en verzamelden we allerlei natuurelementen voor ons museum.

In de namiddag wachtte de bus ons op om ons naar het schitterende sprookjeskasteel van Reinhardstein te brengen. 
Na een moeilijke zoektocht vonden we uiteindelijk dit prachtige kasteel! Wat waren wij onder de indruk! Nog meer, toen de gids ons vertelde dat dit kasteel als decor dient in de serie 'Het huis van Anubis'. We kregen een fantastische rondleiding van een superenthousiaste gids! 
Ze leidde ons rond in het kasteel en toonde de geheime kamers en vertelde ons legendes die ons nog lang zullen bijblijven.

Na het bezoek was het dan tijd voor het themamoment. Gawein en zijn trawanten stonden klaar om tante Mathilde een kopje kleiner te maken. Christina keek vanuit het kasteel naar het tafereel en voelde zich machteloos bij het horen van de kreten en het gehuil van tante Mathilde. Ze beloofde echter haar tante te zullen redden uit de klauwen van deze snoodaard!!!
Hopelijk zal Christina tante Mathildeke op tijd kunnen bevrijden...

Na het avondeten maakten we ons klaar voor een muzikaal optreden van de bewoners van Saint-Edouard. Wat werd er gezongen en gedanst!

We sluiten deze avond af met een spannende casino-avond. Er zal heel wat geld rollen! 
Jammergenoeg is dit de laatste avond van een GEWELDIGE bosklasweek. 

Groetjes uit het zonnige Stoumont,
De bosklasbende

 

1 opmerking:

  1. Het was weer een super dag, we zijn aan het aftellen om de verhalen morgen van ons sprotje zelf te horen, geniet van de laatste avond, Evy en Matthias, mama en papa van Ilana Vermeire

    BeantwoordenVerwijderen